VRIJE VARKENS ÉN VRIJE MENSEN

HET BELOOFDE VARKENSLAND: Voorlichten - Bewust maken - Varkenskennis overdragen

Vanochtend kwam Het Beloofde Varkensland ter sprake op de radio, in de ochtendshow van Giel Beelen.

Om misverstanden en teleurstellingen te voorkomen:

Het Beloofde Varkensland is géén varkensopvang.

WAT IS HET BELOOFDE VARKENSLAND DAN WEL?
Oprichter en communicatie-adviseur Dafne Westerhof kocht biggetjes, kalfjes en eendagskuikens vrij uit de intensieve veehouderij. Ze gaf ze een naam en ontdekte dat ieder productiedier een eigen persoonlijkheid heeft. Over deze bijzondere Familie Bofkont geeft ze, samen met het Bofkont Team, spraakmakende workshops. In 2014 kreeg Familie Bofkont een koninklijke onderscheiding via Eberhard van der Laan voor hun baanbrekende werk op het snijvlak van dier/mens/communicatie. Op zondag 26 januari 2020 stond de teller van de Familie Bofkont Workshop op nummer 912.
Op naar de 1000!

WAAROM FAMILIE BOFKONT WORKSHOP?
De Familie Bofkont Workshop is organisch ontstaan uit vraag en belangstelling van ‘varkensgekken’. Zij kwamen in 2003 op de Varkensmassage af naar aanleiding van de tv-uitzending van Jack Spijkerman.

VRIJE VARKENS ÉN VRIJE MENSEN
Via het directe contact van consumenten met hun ‘levende koteletjes’ kwam de bewustwording en het nadenken over wel/geen vlees eten op gang. De filosofie van Het Beloofde Varkensland: vrije varkens én vrije mensen. Wij gaan niemand bekeren. Mensen willen misschien wel veránderen, maar niet veranderd wórden!

Iedereen is welkom: van veganist tot directeur van het varkensslachthuis.

WAT IS HET BELOOFDE VARKENSLAND NOG MEER?
Het Beloofde Varkensland is sinds 1995 hét varkenskenniscentrum voor langlevende vrije varkens. Wij adviseren dierenartsen en varkenshoeders in binnen- en buitenland. Binnen de cursus ethiek van de Faculteit Diergeneeskunde/Utrecht, verzorgen wij de les Varkens-ethiek in de Praktijk.

DUS
Voorlichten – Bewust maken – Varkenskennis delen.
Dat is wat we doen.
Zie ook minivarkens.nl

Fijne woensdag allemaal!

QUOTE VAN DE DAG
’15 jaar geleden ben ik voor het eerst op de boerderij geweest. Sindsdien inspireren jullie mij nog steeds!’
Neel van der V.