OUDE VARKENSBESJES (plus filmpje)

LA MAMA, oud varkensbesje op 31/10, wat was ze toen nog goed!

Vanmiddag weer Zen op Zaterdag. De zon schijnt.

We gaan de oude besjes in het zonnetje zetten, schreef ik op de uitnodiging:

Bokita, Moeder Kraak, Repelsteeltje, Aaltje, BabyBig, Muk, La Mama (als ze er nog is), Juffrouw Loes, Ieniemienie, LadyBoss, om er maar een paar te noemen.

La Mama (als ze er nog is). Ze is er nog.

Tussen het bofkontwerk door liggen we zoveel mogelijk bij haar. Ze heeft jeuk en kan niet meer zelfstandig in de benen komen om zich te schuren.

Nu helpen we haar met een paardenborstel voor het grote werk, en de plekjes op haar wangen, neus, tussen de ogen, achter de oren doen we met de hand. Ze geniet er zichtbaar en hoorbaar van.

HOSPICE
De beschermde aanleunwoning van La Mama heeft nu de status van een hospice. Solarium, lekkere hapjes, borstelbeurten, aandacht, kortom: TLC met koeienletters.

VLEESDEBAT
Maandagavond ga ik naar de Balie, het debatcentrum van Amsterdam. Thema-avond: Vlees eten is zó 2019!

‘Welke keuzes moeten we maken om onze ecologische voetafdruk te verlagen: gekweekt vlees uit het lab of beter helemaal geen vlees? Zijn er nieuwe productietechnieken die zelfs de meest verstokte vleeseter overtuigt van een lapje ‘vega-vlees’?’

Maarten Keulemans (de Volkskrant) pluist het vleesdebat samen met wetenschappers en het publiek tot in de vezels uit.

Ik hoop dat ik er bij kan zijn. Dat hangt van La Mama af. De bofkonten gaan altijd voor. Mocht ik niet kunnen dan geef ik mijn kaartjes weg via Facebook.

Fijn weekend allemaal!

QUOTE VAN DE DAG
‘Het is inderdaad niet te doen, de berichten van de varkens in de slachterijen. Op zoek naar een lichtpuntje besloot ik op de site van Familie Bofkont te kijken. Het helpt en troost te weten dat er ook veel mensen zijn die zich liefdevol bekommeren om het leven van deze prachtige wezens. Hoe kan je niet van ze houden, hoe kan je niet van dieren houden? We delen toch allemaal het verlangen om werkelijk gelukkig te zijn. Ik zoek naar een manier om bij te dragen aan dit inzicht. Om te beginnen wil ik graag weten wat een workshop inhoudt.
Dankbaar voor wat jullie doen!’

A.K.

PS
Hier een filmpje van La Mama, Koertje en Brody, van 31 oktober 2019.
Wat was La Mama toen nog goed!

https://Bofkont.TV/20191031-Koertje-the-Movie-44-Koertje-en-La-Mama.mov