OUDJAAR

Familie Bofkont heeft een bewogen jaar achter de rug.

WILDEMAN
Het jaar begon met Wildeman in een glossy en Familie Bofkont in BinnensteBuiten.

https://2019.bfknt.nl/20190109-wildeman-jaro-linda-meiden-600.jpg

JAAR VAN HET VARKEN
Mike Boddé opende het Jaar van het Varken met een pianoconcert in de Varkensmassagesalon.

https://2019.bfknt.nl/20190210-fbb-swientie-mike-vleugel.jpg

Het Jaar van het Varken duurt nog tot en met 24 januari 2020. Ik maakte notities over het kapitaal van de bio-industrie: de Nederlandse fokzeugen met La Mama in de hoofdrol:
https://www.VeryImportantPigs.nl

MOZZARELLO
Mozzarello domineerde de zomer. Het enfant terrible van Familie Bofkont zal hij altijd blijven, maar onze koerswijziging heeft vruchten afgeworpen. Mozza is in veel rustiger vaarwater terecht gekomen. Hoewel…van de week was hij toch weer behoorlijk riezerig: #geenvuurwerkvoormij.

https://2019.bfknt.nl/20190527-wl-familie-bofkont-grasfeest-mozzarello.jpg

KOERTJE KLAUTERKONT
In september kreeg Koertje-het-snelwegbiggetje de hoofdrol. En nog steeds. Er zijn inmiddels 76 filmpjes over hem en oom Bert. Nog niet gezien? Kijk hier:
https://Bofkont.TV/20191023-Koertje-the-Movie-36-Koertje-s-kennismakingsrondje.mov

https://2019.bfknt.nl/20191023-wl-familie-bofkont-tv-koertje-the-movie-36-biggetje-koertje-kennismakingsrondje-het-beloofde-varkensland-600.jpg

DAKLOZE WOLVARKENS
November en december stonden in het teken van de Dakloze Wolvarkens in Naaldwijk. Moeder & Kleintje liggen er nu warmpjes bij in hun houten tentje. En maken het naar omstandigheden goed. Ze worden verwend met appeltjes door (verre) buurtbewoners. Dank daarvoor!
https://Bofkont.TV/20191215-Bofkont-Acties-2-Handen-uit-de-mouwen.mov

https://2019.bfknt.nl/20191215-Bofkont-Acties-2-Handen-uit-de-mouwen-banner-600.jpg

ZEN OP ZATERDAG
Zen op Zaterdag werd een succes. Die houden we er in. Evenals de Bofkont Berichten (de eerste verscheen op 1 januari 2019) Hoe dat werkt Zen op Zaterdag?

1. Volg een Familie Bofkont Workshop
2. Word Vriend van Familie Bofkont via
     https://www.FamilieBofkont.nl/vriend
3. Ontvang iedere maand een persoonlijke uitnodiging voor Zen op Zaterdag

https://2019.bfknt.nl/20190826-fbb-zen-op-zaterdag.jpg

En dan nu voor wie van lezen houdt:

SIEPERT
Tot mijn verdriet moest ik op 20 februari schrijven: ‘De roos in zijn mandje komt van Bofkontboerin Hanny en was bedoeld voor La Mama. Zojuist heeft de Dierenambulance Siepert gebracht. Hij lag op de dijk, nog geen 150 meter verderop. Aan het gedroomde kattenleven van Siepert is in 1 klap een einde gekomen.’
https://2019.bfknt.nl/20190220-wl-familie-bofkont-kater-siepert-overleden-roos-hanny-600.jpg

BETSY
In maart werden we overvallen door de plotselinge dood van Betsy. Vijf jaar zat Betsy in de kraamkooi van de bio-industrie, gelukkig heeft ze daarna ook nog 5 jaar de vrijheid gekend op Het Beloofde Varkensland. En in dat nieuwe leven werd ze moeder van 10 biggetjes. Wie had kunnen denken dat Betsy binnen een paar maanden gevolgd zou worden door 3 zonen? Stompie, Jan en Klaas werden maar 5 jaar :-(
Uit het Familie Bofkont Boek:
https://familiebofkont.nl/boek/betsy/
https://familiebofkont.nl/boek/betsys-biggen/

HAMMIE
Ook Hammie kwam uit de bio-industrie. Volkomen onverwacht werd hij getroffen door een herseninfarct. Drie zomers heeft hij geleefd op Het Beloofde Varkensland. Veel te vroeg moesten wij afscheid van hem nemen.
Uit het Familie Bofkont Boek:
https://familiebofkont.nl/boek/hammie/

MOEKE
Dappere Moeke, 13 jaar geleden gedumpt in een bos. Haar tijd zat er echt op. Ze liet Prins Harrie, Mokkeltje, Zilverrugje en Apestaartje na, geboren op Het Beloofde Varkensland. En natuurlijk Repelsteeltje, de roze big die we uit een proeflaboratorieum konden redden en die bij Moeke aan mocht schuiven. Het leven van Repelsteeltje hing van de zomer aan een zijden draadje, maar met veel TLC is ze gelukkig weer overeind gekrabbeld.
Uit het Familie Bofkont Boek:
https://familiebofkont.nl/boek/moeke-en-biggen/

DE MOEDER VAN SJONNIE
Wat moet ik zeggen van de Moeder van Sjonnie? Bevrijd uit de kraamkooi van de bio-industrie met pensioen naar Familie Bofkont. Ze nam 6 biggetjes van verschillende pluimage onder haar hoede en was nog 6 gelukkige jaren moeder van dit samengestelde gezinnetje. Op 29 augustus kwam er een einde aan het leven van dit geweldige Moedervarken.
Uit het Familie Bofkont Boek:
https://familiebofkont.nl/boek/de-moeder-van-sjonnie/

VADER KRAAK
De pater familias van Familie Kraak sloot zijn lieve ogen voorgoed op 22 december. Vader Kraak is vermoedelijk 18 jaar geworden.
Uit het Familie Bofkont Boek:
https://familiebofkont.nl/boek/familie-kraak/

ZOMERHITTE
De zomer van 2019 werd geregeerd door hitte. We hadden onze handen vol aan de het koelen van de varkens. De oudjes, te slecht ter been om naar de modderpoelen te strompelen, pakten we in met natte lappen, La Mama kreeg urenlange koude douchebeurten. Alle dagen stonden in het teken van water, water en nog eens water.

https://2019.bfknt.nl/20190727-wl-familie-bofkont-hitteprotocol-het-beloofde-varkensland-600.jpg

LA MAMA!
De grote verrassing van 2019 werd La Mama. In februari organiseerden we al een afscheidsbijeenkomst-bij-leven voor haar. ‘Haar’ boer Edwin en zijn vrouw waren er ook bij. Maar La Mama was niet van plan te gaan. Het afgelopen jaar heeft ze ons keer op keer verrast. Steeds dachten we: nú is haar tijd gekomen. Maar ze is er nog steeds!

https://2019.bfknt.nl/20190217-fbb-la-mama-zonnebaden.jpg

VILLA VARKENSGELUK
Des te meer reden om vaart te maken met de renovatie van Villa Varkensgeluk: de beschermde aanleunwoning voor La Mama en de andere oude bofkont-besjes. Bofkontboer Ton blijkt een timmerdiploma op zak te hebben. En hij heeft er zin in. Komt dat even goed van pas.

https://2019.bfknt.nl/20191231-wl-familie-bofkont-renovatie-villa-varkensgeluk-600.jpg

DANK
Dank voor alle meeleven, meedenken en meefinancieren om het leven van Famiie Bofkont zo aangenaam mogelijk te blijven maken. Er zijn nog tientallen Bofkonten die onze zorg hard nodig hebben. Met elkaar blijft dat lukken.

Voorspoed & Geluk in 2020 voor jullie allemaal!