Zondag 28 februari 2016

De Dag van VARKENSLEED OP DE HUISHOUDBEURS

...

En nu worden er dus micropigs verkocht op de Huishoudbeurs. Mijn mailbox stroomt over van deze onheilstijding. De verkoper is een bekende naam. Hij is een van de minivarkensfokkers die ik onlangs een uitnodiging stuurde om gezamenlijk een brochure op te stellen met reële info over minivarkentjes.

Kreeg ik antwoord? Natuurlijk niet. Zijn antwoord is de poster die naast zijn microbiggetjes hangt op de Huishoudbeurs: Onze micro pigs: * Blijven klein * Geschikt als huisier * Zijn lief en tam * Sociaal opgevoed * Wij zijn al jarenlang fokker!

De laatste kreet: wij zijn al jarenlang fokker!, klopt. Even mijn archief ingedoken. Kijk! Een krantenbericht uit 2005. Toen wilde ik al in conclaaf met deze fokker, die tevens dieren verhuurt voor evenementen. Wij waren destijds getuige van het afbreken van hun stand. Tot onze verbijstering werden er 80 dieren in kratten gepropt en op elkaar gestapeld in een kleine bestelwagen! 80 dieren!

De volgende ochtend heb ik een Protocol geschreven voor Dieren op Evenementen. Dat haalde de krant en ik mocht het komen pesenteren op de Gemeenteraadsvergadering van Amsterdam. Dat protocol werd het startpunt dat uiteindelijk heeft geresulteerd in het Amsterdams verbod van dieren op evenementen.

Een stukje uit de krant van toen: 'Dafne Westerhof van Het Beloofde Varkensland: "Er was een mobiele kinderboerderij waarvan de dieren zo wat onder de voet gelopen werden. Er waren zeer jonge dieren aanwezig zoals een biggetje en een kalfje. En iedereen maar aaien en graaien. Sommige dieren waren volkomen verdwaasd. Dat biggetje zocht op een gegeven moment zijn heil bij een konijn, daar kroop hij onder." Maar Westerhof gaat graag in gesprek met Bert. En met de gemeente. Zij stelde maandag al een protocol samen waaraan dergelijke activiteiten horen te voldoen.'

Dat was in 2005.

En nu staat deze man dus op de Huishoudbeurs biggetjes te verkopen. Zouden die beestjes zo mee gaan in de boodschappentas? Het moet toch niet gekker worden.

Lieve mensen die mij hier allemaal over gemaild hebben: tot mijn spijt zie ik dat vandaag de laatste dag is van de Huishoudbeurs. Gisteren zat ik vast in een workshop en vandaag ook weer. Ik kan niet weg. Anders had ik vannacht een bliksemactie - in de bekende Westerhofstijl, ludiek en spraakmakend - voorbereid, en was er op af gegaan.

Maar morgen bel ik met de NVWA. Dat beloof ik jullie.
Wordt Vervolgd.

Fijne zondag allemaal!



...



| mail@familiebofkont.nl | www.familiebofkont.nl |