naar de weblogs van oktober 2016

Facebook.com/FamilieBofkont  &  Twitter @FamilieBofkont
M I N I V A R K E N S . N L

Ook Vriend van Familie Bofkont worden?

...


DONATIES (IBAN NL02INGB0000000469) t.n.v. FAMILIE BOFKONT (ANBI, dus giften zijn aftrekbaar)

Familie Bofkont
FAMILIE BOFKONT WORKSHOP
varkensmassage & stierknuffelen

Al duizenden mensen hebben de Familie Bofkont Workshop gevolgd :-)
Lees hier de reportage Familie Bofkont Workshop in Roots magazine.

De Familie Bofkont Workshop is elke zondag, het hele jaar door.
Programma aanvragen? mail@familiebofkont.nl

Voor data klik hier   -   Voor foto's klik hier

Besloten groep: Verjaardag - Vrijgezel - Teambuilding - Bedrijfsuitje - etc.
maandag t/m zaterdag - mail@familiebofkont.nl


FAMILIE BOFKONT CADEAUBONNEN   lees verder...



Vrijdag 30 september 2016

De Dag van STUDENTENVARKENTJES

...

Seks met een kip, levende goudvissen opeten, je verzint het niet, maar het staat vandaag in de Volkskrant als één van de uitingen van de jaarlijkse studentenontgroeningen.

En vergeet vooral de studentenvarkentjes niet. Onlangs kreeg ik nog bericht dat er op een gedumpt varkentje gejaagd was door een groep studenten in een Drents bos. Al dan niet met wapens, zover ging het verhaal niet. Maar een varkentje opjagen heeft voor het beestje hetzelfde effect. Het panische gegil van het gedumpte varkentje had de vrouw van de dierenambulance nog nachten daarna uit haar slaap gehouden.

Studentenvarkentjes. Praat me er niet van:

1. MAXIMILIAAN
Gratis op te halen van Marktplaats. En daarmee begonnen de meest afschuwelijke dagen voor een varkentje denkbaar. In de kofferbak van het hoge noorden mee naar het studentencorps in Delft. Na een nacht (in die kofferbak!) ging de reis door naar een studentenbruiloft in Amsterdam. Pootjes aan mekaar vastgebonden. De kerktrap opgesleurd. Nu ik dit weer opschrijf, voel ik lijfelijk opnieuw zijn angst en verzet. Binnen gloeiend hete bitterballen laten eten. Lachuh! Tot de koster er genoeg van kreeg en de studenten Maximiliaan de trap af gooiden en aan een parkeerpaaltje vastbonden. En daar achterlieten. Maximiliaan kwam uiteindelijk op Het Beloofde Varkensland terecht. Geweldig zwijn met een blik, zo open dat je tot in je ziel geraakt werd. Zo fijn om hem alsnog een moordleven te kunnen geven.

2. LADYBOSS
Omdat Maximiliaan landelijk nieuws werd, is zijn achtergrondverhaal ook bekend. Dat gold niet voor LadyBoss. Het volstrekt ongeloofwaardige verhaal dat de studenten mij op de mouw probeerden te spelden, rammelde aan alle kanten. Maar wat maakte dat voor LadyBossie uit? Niks natuurlijk. Zij was er niet minder welkom om. Altijd angstig en argwanend gebleven met van tijd tot tijd extreem agressieve buiten, die Mokkeltje's rechteroortje voorgoed verwoest hebben.

3. BOKKIE
Kon niet blijven in het studentenhuis waar ze 'cadeau' gedaan was. Want ze bliefde de pizza's en chips niet. Ja vind je het gek. Bokkie was nog een baby, die alleen nog maar op melk en brintapap kon gedijen. Ik legde haar op mijn buik onder een dekbed en alles kwam goed. De studenten zouden haar ieder jaar komen opzoeken. Al zes jaar geleden nu. Nooit meer iets van gehoord.

4. BESSIE
Studentenbiggetje dat na 'gedane zaken' plotseling in een Amsterdamse grachtentuin opdook. Meer dan een week mee bezig geweest om dat extreem schuwe beestje te pakken te krijgen. Het grote gevaar was dat ze op haar vlucht in de Herengracht terecht zou komen en daar zou verdrinken. Middels een uitgekiende strategie, een verdovingsgweer, een mediarel en een bloedstollende achtervolging, toch gelukt. Paul Verhoeven zou er een oscar voor gekregen hebben. Bessie & Bokkie werden onafscheidelijke vriendinnen op Het Beloofde Varkensland.

5. DUMPIE
's Ochtends een mail met attachment. De foto van een klein zwart, heel droevig kijkend varkentje, dat z'n kontje niet keren kon tussen de bierkratten op het balkonnetje van een studentenflat. Diezelfde nacht kwamen we er er achter dat ditzelfde varkentje ineens tussen Betsy & Co in het Bofkontbos liep. Gedumpt. Bleek een intact beertje te zijn. Betsy op slag verliefd en de Moeder van Sjonnie kon haar geluk ook niet op. Godzijdank waren de dames nét berig-af en is het zonder gevolgen gebleven...

Dumpie heeft zich uiteindelijk een plaatsje kunnen veroveren tussen de roze lummels en weet inmddels niet beter dan dat varkens altijd een eigen bos tot hun beschikking hebben. Met hier en daar een mega-modderpoel, iedere ochtend ontbijt op een groot houten varkensterras, een warm varkenshuis met dik stro voor de nacht en dat het leven altijd zo blijven zal. Wat kan hem gebeuren? Dumpie heeft groot gelijk. Hem kan niks meer gebeuren. Geen enkele voormalige pechvogel kan nog wat gebeuren. Eens een bofkont, altijd een bofkont.

Fijne vrijdag allemaal!

PS
Quote van de dag:
'Ik word Vriend van Familie Bofkont omdat ik het vreselijk vind wat er met alle beestjes gebeurt en ik gun ze graag een mooi leven'.
(Dankje Ben O.!)

Ook alle beestjes graag een mooi leven bieden?
http://www.familiebofkont.nl/vriend



Woensdag 28 september 2016

De Dag van VARKENS 'REDDEN' IS GEEN SPELLETJE...

...

Waar gebeurd. Iemand 'redt' een biggetje uit de bio-industrie. Neemt het mee naar haar rijtjeshuis. Geeft de fles. Biggetje wordt groter en onhoudbaar. Biggetje wordt gebracht naar paardenmanege.

Beheerder van paardenmanege heeft het beste met het beestje voor en wil er zelfs op mijn aanraden een varkensvriendje bij halen. Tot de verhuurder van de manege langs komt. Biggetje moet weg. Geen varkens op zijn grond. En wat zegt de 'redster' van het biggetje? Dan maar naar de slacht. Een big van nog geen 2,5 maand oud! Arme paardenvrouw in stress en tranen.

Ik kan het niet vaak genoeg zeggen.

Varkens 'redden' is geen spelletje. Je moet een plan hebben van 15 jaar vooruit. Plek, huisvesting, soortgenoten, verzorging, geld. Op al die vragen moet je VAN TE VOREN de antwoorden weten.

Daar komt bij, en laten die zogenaamde 'varkensredders' dat eens heel goed tot zich door laten dringen: Geen enkel biggetje in de bio-industrie zit er op te wachten om 'gered' te worden. Dat biggetje wil niks liever dan bij zijn moeder en broertjes en zusjes blijven. Dát is zijn veiligheid en overlevingsinstinct.

Een biggetje uit de toom halen is voor dat biggetje een verschrikkelijke daad, die alleen maar te rechtvaardigen valt als je er 100% zeker van bent dat je het beestje de komende 15 jaar een gelukkig varkensleven kunt bieden.

Een biggetje 'redden' en de sores aan anderen overlaten is geen redden, maar... nou ja, vul zelf maar in.

Fijne woensdag allemaal :-)



Maandag 26 september 2016

De Dag van HERMAN IN DE BOCHT

...

Een paar weken geleden vierde een beroemde bestsellerschrijfster haar vrijgezellenfeest bij Familie Bofkont. Haar vriendinnen waren ook allemaal rich en famous. Vertel! Wie wie wie? Hun namen doen er hier verder even niet toe.

Waar het om gaat is dat Herman danig onder de indruk was van deze dames.

Maar helaas voor hem was dat niet wederzijds. Zij lieten hun ogen op Mozzarello rusten. Daarop liet Herman ze wel eens even zien wie hier eigenlijk de baas is. Nooit eerder vertoond. Hierbij de primeur :-)

Fijne maandag nog!



Zondag 25 september 2015

GROETEN VAN HET BELOOFDE VARKENSLAND

(vandaag voor 784-ste keer :-))

PS
De foto's van de 783-ste Familie Bofkont Workshop staan online op:
http://familiebofkont.nl/fotos/

...



Donderdagavond 22 september 22.00 uur

UPDATE - MINIVARKENSHOSPITAAL

...

De hele familie ligt in de uitslaapkamertjes. De operaties zijn allemaal voorspoedig verlopen.
En... Moeder & Dochters hebben gelukkig hun baarmoedertjes kunnen behouden.
Met dank aan iedereen die heeft meegeleefd!
Wordt Vervolgd.



Donderdag 22 september 2016

De Dag van HET MINIVARKENSHOSPITAAL

...

Alsmaar feest op Het Beloofde Varkensland :-) Casanova ligt uitgevloerd. Tienermoedertje zoekt soelaas bij een van haar andere zoontjes. Maar na vandaag is uit met de pret. Tenminste wat van dattum betreft. Want als alles straks achter de rug is, gaan ze een heerlijk lang leven tegemoet.

Zon, lucht, licht, stro, modder, ruimte, volop soortgenoten, lekker eten & drinken en wat hun minivarkenshartjes verder ook nog maar begeren.

Alleen geen wilde orgieën meer. Maar wél heerlijke varkensmassages. Niks te klagen dus.

Voor nu zijn we alles in stelling aan het brengen voor de komst van dierenarts Peter Klaver, SuperMarloes, een student diergeneeskunde en een Pleegzuster Bloedwijn.

Operatieset bouwen, gasnarcose-apparatuur aansluiten, instrumentaria steriliseren en klaar leggen, schone doeken, warm water, uitslaapkamertjes maken, warmtelampen ophangen, kortom niets mag aan onze aandacht ontsnappen om er een echt Minivarkens-hospitaal van te maken.

Vanmiddag om 16.00 uur maakt de medische staf van Familie Bofkont zijn opwachting.
Dan gaat het gebeuren.
Spannende tijden op Het Beloofde Varkensland.
Duimen maar.
Wordt Vervolgd.



Woensdag 21 september 2016

De Dag van DE BIGGENCRECHE

...

Ze zijn goed aangekomen, afgelopen vrijdagavond, het gedumpte minivarkentje met haar zes kleine minibaby's. Sindsdien is het een heksenketel op Het Beloofde Varkensland.

Als ik de filmpjes hier op FB zou vertonen, zou Mark Zuckerberg ze hoogstpersoonlijk met harde hand verwijderen :-)

Biggencreche? Nou, niet bepaald, nee.

Ja, de ruimte voldoet aan alle eisen. Plek zat, veel stro, knusse hoekjes, een fijne speelplaats buiten, maar wat zich daar afspeelt, dat heeft niets te maken met onschuldige peuterspelletjes. En moeder doet net zo vrolijk mee. Een van de kereltjes, de kleinste van allemaal, maakt het wel heel erg bont. Tijdens de reis in de bench was hij nog druk bezig de oudste beweging ter wereld te oefenen.

Casanova heet hij. En dat hébben ze ook, dit minivarkensgezinnetje: een nieuw thuis. Moeder en biggetjes komen nieuwsgierig op je af getrippeld, maar scheuren in paniek weg zodra je gaat staan.

Resultaat van de vangactie toen ze opgejaagd werden door de bereden politie om ze te pakken te krijgen. Nog een wonder dat dat gelukt is. Hoe krijg je een minivarkensmoedertje en haar zes biggetjes te pakken die in het Westelijk Havengebied lopen te zwerven? En toen de politie ze eindelijk had, dreigde er nog even euthanasie van dit prachtige gezinnetje, want waar moesten ze naar toe?

Via tijdelijke opvang, met dank aan dierenopvang Schagen!, zijn ze dan nu op de plaats van bestemming. Het Beloofde Varkensland waar ze rest van hun leven mogen eten, drinken en gelukkig zijn.

Maar de schrik van die vangactie zit er nog goed in. Of dat voorgoed is, zal nog moeten blijken. Morgen komen de chirurgen en de Pleegzusters Bloedwijn. Weer zo'n stressdag, maar er zit niks anders op. Er moet zo snel mogelijk een einde komen aan al dat vadertje en moedertje spelen. Want daar komen nóg meer nieuwe biggetjes van en dat moet natuurlijk niet gebeuren.

Vandaag weten Tienermoedertje & Co daar gelukkig niks van en gaan ze weer lekker genieten. Drie kleintjes hebben zelfs al een modderbadje genomen, zó aandoenlijk die kleine natte lijfjes. Dan zien we morgen wel weer verder. Nog even door de zure appel heenbijten, maar dan hebben ze ook wat: een Lang & Gelukkig leven bij Familie Bofkont op Het Beloofde Varkensland!
Wordt Vervolgd.

PS
Ook meedoen aan hun eten, drinken & gelukkig zijn?
http://www.familiebofkont.nl/vriend



Vrijdag 16 september 2016

De Dag van DE BOFKONTVEGANIST

...

Ik was het bijna vergeten, maar wat kunnen kippen toch ontzettend leuk zijn. En wat zíjn ze leuk, de drie die ik met Pasen uit een kippenschuur kocht. Truus, Wil en Tante Bep.

Zodra ze me zien, stormen ze op me af alsof we elkaar maanden niet gezien hebben en er nodig bijgepraat moet worden. Kletsen, klétsen, ze kletsen de oren van mijn hoofd. En alsof dat nog niet genoeg is, als ze kans krijgen floepen ze mee naar binnen en willen dan niets liever dan tegen me aan liggen slapen. Zeg daar maar mij eens nee tegen.

Truus en Wil heben hun namen gekregen van de zoontjes van onze veganistische bofkontboerin Annet. Want zo heten hun oma's ook. De vegaboys eten dan wel helemaal plantaardig, maar ze zijn ook dol op eitjes. Annet is gelukkig zo'n moeder die dat goed vindt.

Natuurlijk. Betere eitjes van gelukkiger kipjes zijn er immmers niet. En zo hebben we er naast de flexitariërs, vegetariërs, pescotariërs, lactotariërs en veganisten weer een nieuwe categorie bij: de Bofkontveganist.

Geen dierlijke producten, behalve af en toe zo'n heerlijk eitje van Truus, Wil of Bep. De laatste legt haar eitjes trouwens consequent in de mand met wasgoed. Ze slapen knus tegen elkaar aan in een grote kattenbak, waar Sneeuwwitje sindsdien met een grote boog omheen loopt. Ach laat ze toch, die leuke wijffies.

En nu zijn er nieuwe ontwikkelingen.

Tot voor een paar dagen woonden de dametjes in het Blijf van m'n Lijfhuis om de hanen van Familie Bofkont op afstand te houden. De paardenstal met een eigen binnentuintje en een rechtstreekse doorgang naar Big & Bokita. Heel gezellig om daar af en toe te buurten. Bokita is ook vaste klant van hun eitjes. En wie weet heeft ze weer wat muesli gemorst...

Maar nu hebben Truus, Wil en Bep dan toch de wijde wereld ontdekt. Ineens lopen ze overal. Wat een ruimte en wat valt er veel te ontdekken. Ze zijn zo vrijpostig dat de hanen beduusd in een hoekje zitten te kijken. Dat is het gevaar dus niet. Tenminste nog niet.

Hoe leuk ook, maar er moesten maar geen kuikentjes meer van komen. Nog meer hanen. Ben zo blij dat er eindelijk, na al die jaren, een einde is gekomen aan die 541-hanen-nachtmerrie van destijds. Het stelletjes ongeregeld dat er nu nog van leeft, is voorlopig nog steeds ruim voldoende.

Dus Bep moet wel haar eitjes in de wasmand blijven leggen, anders komen er ongelukken van. Gelukkig - ook nog nooit meegemaakt - laten deze kippen zich makkelijk oppakken. Ingefokte reflex vermoed ik. Zodra je over ze heen buigt, duiken ze naar beneden en blijven stil zitten: klaar om gedekt te worden.

Maar een kuipje zacht kattenvoer doet ook wonderen, daar doen ze een moord voor. Ze zijn zo weer terug in hun Blijf van m'n Lijfhuis. Als hun eitjes dan gelegd zijn, mogen ze de hort weer op. Hopelijk blijft het zo goed gaan. Nog heel lang.

Fijne vrijdag allemaal!

PS
Quote van dag:
'Ik word Vriend van Familie Bofkont omdat ik vind dat jullie goed werk doen namens alle dieren!!! En Dafne, je geschreven stukjes! De ene keer met een traan van verdriet en de andere keer met een traan van blijdschap. Ga zo door, ik geniet er van en kom nu zeker een keer kijken.'
(Dankje Inez van P.!)

Ook Vriend van deze kersverse Familie Bofkont worden?
http://www.familiebofkont.nl/vriend



Woensdag 14 september 2016

De Dag van DE ZON ZAL SCHIJNEN VOOR TIENERMOEDERTJE & CO

...

Nog twee nachtjes slapen. Dan is het zover. Tienermoedertje en haar biggetjes zijn van harte welkom op Het Beloofde Varkensland. Ze krijgen een prachtig verblijf. Kosten noch moeite gespaard om ze een lang & gelukkig leven te kunnen geven. Zodra de zon 's ochtends op komt bij Familie Bofkont, zijn zij straks de eersten die hem zien. De zon schijnt rechtstreeks in hun huisje en dat is heerlijk ontwaken.

Vrijdag komt er een einde aan de hitte. Dan is het 's avonds eindelijk verantwoord om dit minivarkensgezinnetje te vervoeren. De deelnemers van de komende zaterdag en zondagworkshop boffen. Vaak wordt van te voren gevraagd: 'zijn er biggetjes?' 'Dat weet ik niet', antwoord ik dan altijd naar waarheid. Want dat is ook zo.

Bij Familie Bofkont weet je nooit hoe de dag van morgen zal zijn. Zo zit je zonder big. En zo heb je er ineens een compleet gedumpt gezinnetje bij. Never a dull moment op Het Beloofde Varkensland :-)

Fijne woensdag allemaal!

PS
Quote van de dag:
'Wij worden Vriend van Familie Bofkont omdat we Familie Bofkont graag een beetje ondersteunen voor het goede werk wat er gedaan wordt'.
(Dankjulliewel Henk & Silvia v.d.B!)

Ook Vriend van deze kersverse Familie Bofkont worden?
http://www.familiebofkont.nl/vriend



Maandag 12 september 2016

De Dag van WORDT MISS PIGGY GROOTMOEDER?

...

Vorige week bofkontboer Dennis verrast met een verjaardagsontbijtje. Eerst bij Fournil pains au chocolat gehaald en toen met de buit naar het Bofkontbos inclusief een thermoskan koffie. De varkenshoeder van de Zuidas was druk bezig met het voeren van Betsy & haar roze lummels.

'Goedemorgen. Van harte gefeliciteerd met je verjaardag!' Verbaasde blik. 'Het is vandaag 8 september!' vervolgde ik. Was hij z'n eigen verjaardag vergeten.

Het zegt iets over het werken bij Familie Bofkont. Bij tijd en wijle alles opslokkend. Vergelijkbaar met theaterprojecten. Vanaf de eerste repetitie is er maar één ding belangrijk: de komende premiere. Die discipline is mij dus niet vreemd.

Op dit moment zitten we weer midden in zo'n productie: het opnemen van Tienermoedertje en haar zes biggetjes.

Om te beginnen het maken van passende huisvesting met groeimogelijkheden. Dat wil zeggen: met de grootste slaagkans voor een goede inburgering bij de omvangrijke Familie Bofkont. Maar ik moet er ook rekening mee houden dat Tienermoedertje haar gezin bij elkaar wli houden zonder inmenging van andere bofkonten. Met hun plek moeten we dus meerdere kanten op kunnen.

Mijn oog viel op het leegstaande huisje van Rosamunde. Maar dat werd vervolgens gekraakt door Miss Piggy. Zij wordt steeds ouder en strammer en daar weten haar collega's wel raad mee. Vooral Aagje de Tweede ontpopt zich tot een regelrecht kreng. Miss Piggy mag niet meer meedoen van haar. Arme Miss Piggy ligt eruit. Letterlijk en figuurlijk.

Geen wonder dat ze zich heeft teruggetrokken in het huisje van Rosamunde. Geen haar op mijn hoofd die haar dat zal beletten. Maar wat dan voor Tienermoedertje & Co?

Dan maar als overburen van Miss Piggy? Wat een hoop extra werk. Bofkontboeren David en Dennis moesten eerst een schuurtje leegtrekken, tot de nok toe volgestouwd met troep: oude deuren, stukken hout, oude fietsen, bouwafval en nog veel meer. Er kwam geen eind aan.

Die onbeschrijfelijke bende was de schuld van Herman en Mozzarello. Met hun hoorns hadden ze de achterwand van hun stalletje gesloopt om in dat schuurtje te kunnen komen. De stieren lieten een ongekende ravage achter. Leuk hoor al die vrije levens van die bofkonten :-) Maar de zwetende en puffende David en Dennis gaven geen krimp. Al kwam er geen eind aan hun gesleep, wat moest dat moest.

Na een halve dag beulen was het schuurtje eindelijk leeg. En wie lag daar meteen in? Miss Piggy. Onmiddeliijk gevolgd door Moszkowicz, maar die mocht er van haar niet in. Goed zo Miss Piggy, nu is het jouw beurt om van je af te bijten.

En toen kwam de ene na de andere bofkont de nieuwe woning inspecteren. Het leek wel bezichtigingsdag van een sociale huurwoning in Amsterdam. Zelfs Lellebel sloot zich aan. Maar als nieuwkomertje kwam zij niet in aanmerking vanwege haar nog veel te korte inschrijfduur. Tegen zoveel onrust was Miss Piggy niet bestand en ze trok zich wijselijk terug.

Maar toen het nieuwtje er af was en iedereen weer was opgesodemieterd, keerde ze terug. Dennis balen, want dat betekende dat alles wéér anders moest. Met als uitkomst natuurlijk weer uren extra werk. 'Laten we maar even afwachten', zei ik, 'misschien bedenkt ze zich nog. En dan kunnen we gewoon door met het eerste plan.'

En verdomd. Toen we terugkwamen van het vuilstation lag Miss Piggy weer in Rosa's huisje. Ze had haar definitieve keuze gemaakt.

Na de workshop van zaterdag snel hout gehaald om nieuwe zijwanden in het schuurtje te maken. Maar ook al waren we de hele nacht zonder slapen doorgegaan, het werk zou niet af komen. Het reguliere leven bij Familie Bofkont gaat namelijk ook gewoon door, inclusief de zondagworkshop. Met grote dank aan Dennis, Saskia, Annet, Erin en Belle (nieuwe bofkontboerin) die zich gisteren een slag in de rondte hebben gewerkt.

Nu is het maandag.

De dag dat we Tienermoedertje & Baby's zouden ophalen. Maar het is veel te heet om ze te vervoeren. De komende dagen wordt het zelfs tropisch. Hun woning komt dus nog wel af :-) Inclusief spannende paadjes en achterommetjes. En de deelnemers van de workshop van aanstaande zondag 18 september vallen met hun neus in de boter. Zij krijgen de primeur.

En als alles dan gaat zoals ik hoop, wordt overbuurvrouw Miss Piggy de lieve grootmoeder van de kleintjes. Is zij ook niet eenzaam meer.
Eind goed, al goed.

Fijne maandag allemaal!

Quote van de dag:
'Ik word Vriend van Familie Bofkont omdat : het dierenparadijs van de liefde alleen niet kan rondkomen.' (Dankje Elles V.!)
Ook Vriend van Stichting Familie Bofkont worden?
http://www.familiebofkont.nl/vriend



Zondag 11 september 2016

De Dag van FEESTVARKEN BETSY

...



Zaterdag 10 september 2016

De Dag van GEDUMPTE MINIVARKENTJES

...

Al jaren gaan we nog maar mondjesmaat in op mediaverzoeken. Waarom?

Om aanzuigende werking te voorkomen. In de eerste plaats om de begeerte niet op te wekken en - niet onbelangrijk - om te voorkomen dat iedereen die van zijn minivarkentje af wil, Het Beloofde Varkensland gaat bellen.

Beestie Boys? Nee helaas. André van Duin's Animal Crackers? Nee helaas. Een documentaire over wilde zwijnen met een glansrol voor Wildeman? Nee helaas. Een van onze leuke minivarkentjes 'leveren' voor een modereportage in een glossy? Nee helaas.

Een internationale speelfilm over Familie Bofkont waar een Frisling voor 'getraind' zou worden in Hongarije door de beste dierentrainer ter wereld? Nee absoluut niet. En zo zijn er nog tientallen voorbeelden op te noemen.

Heeft het geholpen? Geen klap natuurlijk :-) Nog steeds worden er minivarkentjes aangeschaft. Steeds meer. Nog steeds worden ze gedumpt. Ook steeds meer.

En zo zijn we nu dan tóch weer bezig met huisvesting voor Tienermoedertje en haar zestal. Maar ze zijn er nog niet eens en nu al een kink in de kabel. Miss Piggy heeft op voorhand al de woning van Tienermoedertje gekraakt. Hoe nu verder?
Wordt Vervolgd.

Fijne zaterdag allemaal!

PS
Ook Vriend worden van dit DAPPERE Tienermoedertje en haar zestal?
http://www.familiebofkont.nl/vriend



Vrijdag 9 september 2016

De Dag van ELF GEDUMPTE MINIVARKENTJES...

...

Ergens in Nederland loopt een man rond die het 3 maanden oude minivarkentje van zijn vriendin moedwillig doodgetrapt heeft. Waarom? Omdat het 'huisdiertje' in zijn voet gebeten had.

Nog meer minivarkensleed:
Van de week kreeg ik op één ochtend 11 gedumpte minivarkentjes in mijn mailbox. Ze gaan er nu zelfs met aantallen tegelijk uit. Hele families worden op straat gezet.

Zo ook het tienermoedertje met haar gezinnetje.

Het tienermoedertje schat is hooguit 10 maanden oud. Dat betekent dat ze al als 'peuter' gedekt is. Minivarkens zijn net konijnen. Heel jong al geslachtsrijp met alle gevolgen van dien.

Tienermoedertje heeft nu de zorg voor haar 6 baby's. En het hele gezinnetje is gedumpt in het Westelijk Havengebied van Amsterdam.

De afgelopen tijd hebben tientallen mensen mij weer gevraagd hun minivarkentje op te nemen 'omdat het in huis niet meer ging'. Die mensen kregen allemaal hetzelfde antwoord. Onmogelijk.

Maar dit hele gezinnetje is een ander verhaal. Gedumpt. Geen dak meer boven hun hoofd.

Het raakte me, natuurlijk, ook omdat we al eerder met dit bijltje gehakt hebben. Tien jaar geleden met Moeke en de biggen. (Moeke is inmiddels een oud besje, haar kinderen ook al bejaard).

Maar er is nog iets.

De kereltjes uit het nest - ergens tussen de 3 en 4 maanden oud - zijn namelijk al volop in actie. Shame & scandal in the family. Zouden de eventuele gevolgen daarvan binnenkort een feit zijn bij hun zusjes en moedertje? Je moet er niet aan denken...

Heel verstandig van noodopvang Schagen om terughoudend te zijn met plaatsing van de biggetjes. Door alle media-aandacht wil iedereen wel zo'n schatje in huis hebben. Maar dit probleemgezinnetje is gebaat bij een professionele aanpak om nog meer minivarkens-ellende te voorkomen.

Maar wie heeft die expertise in huis?
Het Beloofde Varkensland in combinatie met hobbyvarkensarts Peter Klaver.

Na het overlijden van Rosamunde is haar huisje vrijgekomen. En zo besloten we om dit tienermoedertje en haar biggetjes uit de brand te helpen. We zijn nu druk bezig met de verbouwing/voorbereidingen voor hun huisvesting. Zo'n hele familie ineens erbij heeft natuurlijk allerlei consequenties voor Familie Bofkont.

Maar het komt goed.
Zoals alles bij Familie Bofkont altijd goed komt.
Omdat we niet eerder rusten voordat alles ook echt goed ís.
Maandagavond halen we tienermoedertje en haar biggetjes op.
Moeke 2.0
Daar gaan we weer.

Fijne vrijdag allemaal!

PS
Wie Vriend van dit nieuwe gezinnetje wil worden, is van harte welkom!
Voor nog net geen 17 cent per dag draag je bij aan hun eten, drinken & gelukkig zijn.
En word je uitgenodigd om getuige te zijn van dit prille geluk op Het Beloofde Varkensland :-)
(want ze zijn natuurlijk he-le-maal te gek!)
http://www.familiebofkont.nl/vriend



Woensdag 7 september 2016

De Dag van DE ZEVEN HANGBUIKZWIJNTJES

...

Het gedumpte tienermoedertje komt met haar 6 biggetjes op Het Beloofde Varkensland wonen.
Ze krijgen een welverdiend moordleven.
Wordt Vervolgd!

http://www.telegraaf.nl/binnenland/26556650/__Droomhuis_voor_zwijntjes__.html



Maandag 5 september 2016

De Dag van ZEEMAN & LELLEBEL

...

Jonge blom op bezoek bij hoogbejaarde oom.
Zeeman geniet van het gezelschap van Lellebel.
Daar fleurt zijn hele middag van op.

Fijne maandag allemaal!



Zondag 4 september 2016

De Dag van DE 780-ste FAMILIE BOFKONT WORKSHOP

...

Van de week kwam er al een bezorgd mailtje. Of de workshops ook doorgaan als het regent. Ja hoor! De Familie Bofkont Workshop gaat ALTIJD door. Weer of geen weer.

Er zijn allerlei plekken op Het Beloofde Varkensland. Buiten, binnen, half buiten, half binnen, overdekt, niet overdekt etc. We kunnen dus altijd ergens terecht waar het droog is. En warm. En de bofkonten zijn ook niet gek. Die liggen lekker in het stro te wachten tot wij er tegen aan kruipen...

Op de buienradar staat trouwens dat het vanmiddag weer droog wordt. Gaan we dus ook nog naar de Moeder van Sjonnie en haar samengestelde gezinnetje op hun Bofkonteiland.

Welkom vandaag dus op de 780-ste (!) workshop bij Familie Bofkont op Het Beloofde Varkensland. (als je tenminste hebt ingeschreven, anders kom je voor niks, want de workshop is VOL).

Fijne zondag allemaal!



Vrijdag 2 september 2016

De Dag van MOEDER KRAAK & ZONEN

...

Wat bijna niemand weet is dat Moedertje Kraak ernstig ziek geweest is. Een zware maag darm infectie. Ze liep helemaal leeg. Als we er niet onmiddellijk bovenop waren gedoken, had ze het niet gered.

Zondag twee weken geleden kwamen we er achter, staande de workshop. Tijdens het uitdelen van de pindakaas/artrose/boterhammen bleek dat Moeder Kraak ineens hondsberoerd was toen ze de lekkernij aan zich voorbij liet gaan.

Grote schrik, maar we hebben er geen openbare kwestie van gemaakt. Niemand had het in de gaten, maar tussen de bedrijven door alles geregeld achter de schermen. Temperaturen, ze had al tegen de 40, bellen met de dierendokter, injecties geven, haar in de gaten houden, etc.

De eerste week heeft Moeder niks kunnen eten. Wat ze ook aangeboden kreeg. Via het slangetje van de infuuszak probeerden we toch wat vocht met electrolyt naar binnen te krijgen. Een heel geworstel, want ze weigerde in alle toonaarden. Wat werd ze schrikbarend mager en wat voelde ze zich ellendig.

Maar toen toch ineens nam ze op een dag een druif. Aarzelend en met lange tanden, maar die ene blauwe druif smaakte naar meer en werd de dag daarop een trosje. Het trosje werd een tros, het stukje banaan een halve, de halve banaan werd een hele. En nu mag ze zoveel bananen eten als ze wil. Gister waren het er tien.

Van aarzelend gewankel op haar kromme artrosepootjes, loopt ze nu toch weer voorzichtig over het erf en eet weer met haar gezin mee.

Dat moet ook want vandaag is het 2 september. Zeven jaar geleden aten we beschuit met muisjes op deze dag. Moeder Kraak was moeder geworden van Dikke Peter en Keessie. Twee beeldschone zwarte Gasconne-biggetjes had ze die vroege ochtend op de wereld gezet.

Wat een geluk dat Moeder er nog is met haar complete gezinnetje. Vader Kraak wordt ook al zo oud. Hoe oud Vader en Moeder zijn is niet bekend, maar toen we ze destijds opnamen waren ze al heel lang niet jong meer. Dat was toen al goed te zien. Tel daar de 7 gelukkige jaren op Het Beloofde Varkensland bij op, dan kom je waarschijnlijk wel uit op 15 plus. Hoogbejaard voor varkens.

Dikke Peter en Keessie waren dan ook echte nakomertjes. Moeder Kraak was al van ze in verwachting toen ze met haar man en zoon Big Trouble op Het Beloofde Varkensland kwam wonen. Later bleek dat de krakers, bij wie ze gebivakkeerd hadden, met ze fokten en de moeders biggen opaten. Wie weet hoeveel kinderen Moeder Kraak dus bij elkaar gebaard heeft.

Maar Dikke Peter & Keessie mocht ze op Het Beloofde Varkensland natuurlijk bij zich houden. En vandaag is het feest. Gefeliciteerd beauty broers, nog vele jaren in goede gezondheid. En gefeliciteerd Moeder dat je weer beter bent! Geniet van je zonen en je man voor zolang dat nog kan. Carpe diem :-)

Fijne vrijdag allemaal!


Naar de weblogs van augustus 2016



| mail@familiebofkont.nl | www.familiebofkont.nl |

GIRO 469 (IBAN NL02INGB0000000469) t.n.v. FAMILIE BOFKONT (ANBI, dus giften zijn aftrekbaar)