UIT HET DAGBOEK VAN EEN DIERENACTIVISTE
MPA-Varkens Schandaal

woensdag 31 juli 2002
PERSBERICHT MPA Schandaal
Vanaf donderdag 1 augustus rijden twee 'varkens' in de Boze Beesten Bus door Amsterdam uit protest tegen het vernietigen van 50.000 varkens.

De varkensboeren zijn bereid tot individueel testen, zodat alleen hun gegarandeerd MPA-vrije varkens in de consumptie terecht komen. Maar de supermarkten willen hoe dan ook het vlees niet gaan verkopen.

Alle varkens worden dus maar vernietigd.
Weer 50.000 beesten. Alsof het gewoon geworden is.
Het blijft een schande.
Dafne Westerhof
'Beschermvrouwe Boerderijdieren' & varkenshoedster

donderdag 1 augustus 2002 - ochtend
Door het goede nieuws van Albert Heijn in de ochtendkranten blijkt mijn radio-interview van gisteravond al achterhaald. Dus ga ik de Boze Beesten Bus actualiseren. Zoals altijd blijkt dit langer te duren dan verwacht.Daardoor loopt de eerste fotosessie op het Gelderlandplein mis. De fotograaf staat ter plekke en de BB Bus is nog niet klaar. Op naar de volgende sessie in de P.C. Hooftstraat.

donderdag 1 augustus 2002 - avond
De BB Bus wordt op de foto gezet door Diederik van der Laan voor het vaktijdschrift 'De Boerderij'. Dit blad heeft me ook gevraagd een opiniestuk te schrijven over mijn visie op de varkenshouderij en vooral hoe het anders zou moeten. Volgende week dinsdag inleveren. Verder een spectaculaire rondrit door Amsterdam. Overal waar de BB Bus opduikt barst men in gejuich en geklap uit. Duimen worden massaal opgestoken en overal komen camera's vandaan. Een mooiere reclame zou Albert Heijn zich niet hebben kunnen wensen.Thuisgekomen even snel op nieuwsgrazer.nl gekeken. Daar wemelt het van de tegenstrijdigheden. Ineens blijkt niet meer zeker te zijn dat het vlees ook bij Albert Heijn in het koelvak komt te liggen. Wat nu weer? Wel ruimen, niet ruimen, aanstaande dinsdag toch slachten etcetera. Feit is dat de stallen nu overvol zitten. De varkens zijn hoe dan ook beter af om hier zo snel mogelijk van verlost te worden. Dood gaan ze toch, in alle gevallen. Het voornemen om morgen het opperhoofd van Ahold in Zaandam te verrassen met een bos bloemen en een hele dikke zoen gaat vooralsnog even de ijskast in. Niet omdat Ahold dat nu niet meer zou verdienen (dat blijft onverlet) maar omdat er op dit moment teveel onduidelijkheid is. Morgen weer een dag. Wordt Vervolgd.

vrijdag 2 augustus 2002
Volkskrant: "Albert Heijn gaat overstag. Hulde!" (60 Kb)

Voor vrolijk varkensnieuws klik knop 'VarkensVerwenDag'


| mail | hoofdmenu |